КІРОВОГРАД. Керуючий справами УПЦ звершив освячення храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці  

16 листопада, у Неділю 23-у після П’ятидесятниці, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив освячення храму на честь Успіння Божої Матері в м. Кіровоград.

Його Високопреосвященству співслужили: архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголеп, глава адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба та духовенство єпархії.

Після Євангельського читання митрополит Антоній звернувся до віруючих зі словом проповіді.

По закінченні богослужіння владика Антоній, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, нагородив найактивніших парафіян та благодійників храму церковними орденами.

Також владика-митрополит привітав керуючого Кіровоградською єпархією з пам’ятною подією та подарував для новоосвяченого храму ікону Богородиці “Достойно Єсть”.

В свою чергу, владика Іоасаф подякував митрополиту Антонію за молитви та подарував йому на молитовну пам’ять ікону святого Гавриїла Афонського.

15 листопада, напередодні недільного дня, митрополит Антоній очолив Всеношну  у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста.

 

Сайт КДАіС

Просмотров: 1832

Залишити відповідь