Луганська єпархія відзначила 70-річний ювілей

Цього року святкується важлива подія у житті Луганської єпархії – 70 річниця від дня її утворення. Незважаючи на важкі випробування, що випали на долю Луганщини, місцевим духовенством на чолі з митрополитом Луганським і Алчевським Митрофаном була організована низка урочистостей, присвячених цьому ювілею.

Святкування розпочалися у середу, 12 листопада, традиційним молебнем зі співом акафіста перед чудотворним образом  Луганської ікони Божої Матері, який очолив митрополит Митрофан у співслужінні місцевого духовенства. За молебнем були піднесені особливі молитви за мир і припинення кровопролиття в Україні.

У суботу, 15 листопада, у Петро-Павлівському кафедральному соборі Луганська була звершена Божественна літургія, яку очолив владика Митрофан. За богослужінням духовенство та миряни щиро молилися про припинення війни. Також, з нагоди ювілею, були піднесені молитви за упокій спочилих архіпастирів, кліриків і монахів, які подвизалися на Луганщині.

Того ж дня біля пам’ятного знаку із зображенням Божої Матері у центрі Луганська митрополит Митрофан разом з духовенством міста з нагоди ювілею звершив святковий молебень. Радість єпархіального свята прийшло розділити багато віруючих луганчан. Після закінчення молебню відбувся Хресний хід містом до Миколо-Преображенського кафедрального собору.

У неділю, 16 листопада, у Свято-Володимирському кафедральному соборі була звершена Божественна літургія, за якою молилися владика Митрофан, чисельне духовенство та миряни Луганщини.

Звертаючись до пастви, архіпастир, зокрема, зазначив: «Історія Лугансько-Алчевської єпархії невід’ємна від історії нашої Вітчизни, її Православної Церкви».

Також він зачитав вітальну адресу, яку з нагоди ювілею надіслав кліру і пастві Луганської єпархії Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший  Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Просмотров: 1472

Залишити відповідь