Розкольники на Рівненщині продовжують насильницькі дії проти православних вірян

За повідомленням правлячого архієрея Рівненської єпархії Високопреосвященішого митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, представники розкольницької УПЦ КП 15 листопада поновили спроби захоплення храмів в селах Птича Дубенського району та Бадівка Острозького району.

Ці провокації сталися вже на третій день після того, як за ініціативи Рівненської ОДА представники різних релігійних конфесій підписали меморандум, у пункті №4 якого мова йде про припинення захоплень православних храмів. Оскільки представники так званого Київського Патріархату продовжують грубо порушувати укладений меморандум, митрополит Варфоломій 19 листопада оприлюднив своє звернення, у якому заявив про відкликання підпису під згаданим меморандумом, як документом, який не приніс миру і стабільності для православних віруючих Рівненщини. Всю провину за порушення задекларованих домовленостей владика повністю поклав на прихильників УПЦ КП.

Того ж дня Високопреосвященіший Анатолій, митрополит Сарненській і Поліський на офіційному сайті єпархії оприлюднив заяву, у якій йдеться мова про те, що ознайомившись із наведеними митрополитом Варфоломієм фактами правопорушень на Рівненщині, він розділяє його занепокоєння та волевиявлення і, проявляючи братську солідарність, відкликає свій підпис під Меморандумом.

Просмотров: 1644

Залишити відповідь