КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. У свято Собору Архістратига Михаїла Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі смт Бородянка

21 листопада, у день свята Собору Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безтілесних,  Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію  у Свято-Михайлівському храмі смт Бородянка Київської області.
Його Блаженству співслужили:  керуючий Бородянським вікаріатством єпископ Бородянський Варсонофій, благочинний  1-го Бородянського благочиння та настоятель храму  протоієрей Віктор Талько, прес-секретар Предстоятеля УПЦ ієромонах Пафнутій (Мусієнко), духовенство храму та сусідніх благочинь.

За богослужінням Архіпастир звернувся до віруючих зі словом настанови, наголосивши на особливому місці і місії ангелів охоронців у нашому духовному житті:

«Ми всі хрещені, і кожен з нас має ангела охоронця. Ми повинні жити так, щоб ангели раділи з нашого життя. Щоправда, воно в нас непросте сьогодні, але життя ніколи не було простим, завжди були складнощі, завжди темні духи зважали людині наблизитися до Бога, різними способами використовуючи наші немочі, недоліки, звички намагалися відірвати нас від Бога. Темні духи — це перші бунтівники, вони намагаються збурити людину зсередини, а потім — зробити бунт у сім’ї, потім — у державі, у всьому світі. Саме вони навчають людину вбивати один одного. Світлі ангели прикликають людей до миру, любові і поваги один до одного, а темні духи розпалюють між людьми ворожнечу і намагаються зробити так, щоб людина вбивала людину.

Сьогодні, на жаль, вони мають успіх і на нашій землі, люди вбивають один одного. І ми повинні молитись, дорогі браття і сестри, просити Бога, щоб Господь відігнав ворожу силу і тих духів, які збурюють наш спокій, і щоб світлі ангели були ближче до нас, охороняли, вразумляли нас, допомагали нам жити свято і непорочно на землі і бути спасенними на Небі у Христі Ісусі, Господеві Нашому, Якому від нас слава, честь і поклоніння нині і в безкінечні віки».

Після Божественної літургії відбувся традиційний для престольного свята Хресний хід навколо храму, після чого зі словами подяки за приїзд і молитви до Блаженнішого Владики звернулися вікарний єпископ Бородянський Варсонофій, настоятель Михайлівського храму протоієрей Віктор та представники селищної та районної влади.

Його Блаженство ще раз привітав усіх присутніх із престольний святом, яке в Бородянці святкується ще і як День селища, побажав присутності ангела охоронця в усіх справах та починаннях і благословив усіх.

Довідка. Перший Свято-Михайлівський храм Бородянки був побудований у 1728 році. Поява церкви  відбулася в непрості часи. Тоді Бородянка перебувала на території Польщі, котра силою зброї насаджувала унію.   Одна з сумних подій в історії селища відбулася на другий день Різдва Христового 1693 року,  коли  поляки вбили багатьох православних. На місці першого храму у 1797 році збудовано другий  Михайлівський храм, який проіснував до радянських часів і був зруйнований у 30-ті роки минулого століття. Відродження святині розпочалося у 1997 році, коли Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром була звершена закладка храму. Церква  будувалася з 1998 по 2000 рік. В ювілейний рік 2000-ліття Різдва Христового храм було освячено Блаженнішим  Митрополитом Володимиром.

Фоторепортаж >>>

Просмотров: 3023

Залишити відповідь