В Києво-Печерськiй Лаврi відбувся Всеукраїнський семінар викладачів недільних шкіл та педагогів християнської етики загальноосвітніх шкіл

22 листопада, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври  (корпус № 45) відбувся Всеукраїнський семінар викладачів недільних шкіл та педагогів християнської етики загальноосвітніх шкіл. Його організаторами виступили Синодальний відділ релігійної освіти, катехізації і місіонерства та Синодальний інформаційний відділ.

У вступному слові вікарій Київської Митрополії, єпископ Ірпінський Климент передав учасникам семінару благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та окреслив коло спільних ініціатив синодальних відділів, відповідальних за координацію інформаційної і місіонерської діяльності. Всі присутні охоче ділилися своїм досвідом і думками з приводу актуальних питань освіти у сучасній недільній школі та катехізації молоді. Особливу увагу було приділено проблемі підготовки та перепідготовки кваліфікованих педагогів.

Під час зустрічі головний редактор Церковної православної газети протоієрей Владислав Софійчук презентував Додаток для недільних шкіл у офіційному друкованому органі УПЦ. У цьому додатку планується регулярно висвітлювати корисні матеріали, що стосуються катехізаторства та початкової духовної освіти.

За результатами спільного обговорення, присутніми був складений загальний план заходів 2014/15 навчального року для недільних шкіл Української Православної Церкви.

Після семінару відбувся круглий стіл «Недільна школа 2014-2015 рр.», на якому всі бажаючі учасники семінару мали змогу поділитися досвідом щодо розвитку початкової духовної освіти на сучасному етапі.

Просмотров: 417

Залишити відповідь