КИЇВ. Віруючі молитовно відзначили 79-й День народження Блаженнішого Митрополита Володимира

23 листопада Блаженнішому Митрополиту Володимиру виповнилося б 79 років.

До цієї дати в столиці пройшли поминальні богослужіння та меморіальні заходи.

Після Божественної літургії в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні собору ієрархів Української Православної Церкви відслужив заупокійну літію.

По закінченні Літургії у лаврському храмі Різдва Пресвятої Богородиці митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр відслужив заупокійне богослужіння на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира.

Вдень, в храмі Всіх святих комплексу Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового митрополит Олександр у співслужінні ключаря Собору єпископа Бородянського Варсонофія та кліриків храму відслужив панахиду за спочилим Предстоятелем.

Після богослужіння громадою собору був влаштований благодійний обід для нужденних.

Також у галереї «Соборна» відбулося відкриття фотовиставки, присвяченої пам’яті Блаженнішого Владики. На виставці представлені світлини Митрополита Володимира, зокрема з особистого архіву Митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, роботи керівника фотослужби Предстоятеля ієрея Максима Брусники, православного фотографа з Краматорська Ігоря Граченка, художниць Маргарити Головакіної та Жанни Рудницької.

На сцені галереї виступили відома співачка Анна Карамаврова, православний автор-виконавець ієрей Володимир Шинкарук та колектив «Соборний благовіст».

Ввечері, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій відправив заупокійну літію на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира.

Цього ж дня, в національному заповіднику «Софія Київська» відбувся вечір його пам’яті.

Організатори заходу – Міністерство культури України та Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Під час заходу відбувся  концерт-реквієм за участю хорів під управлінням Богдана Пліша та Олександра Тарасенка.

Також було презентовано  ХІ том зібрання праць Блаженнішого Митрополита Володимира та  І-шу книгу багатотомника “Житія святих, укладені на святій горі Афон” ієромонах Макарія Симонопетрського, виданого видавництвом “Дух і літера” за підтримки Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Окрім цього гості оглянули експозицію особистих речей Владики Володимира.

Фоторепортаж >>>

Просмотров: 1959

Залишити відповідь