КИЇВ. У Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулась Всеукраїнська конференція керівників і співробітників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

25 листопада, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (корпус № 45) відбулась Всеукраїнська конференція керівників і співробітників єпархіальних відділів Української Православної Церкви у справах сім’ї.

Захід очолили Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. Також у конференції прийняли участь заступник відділу з питань охорони здоровʼя та пастирської опіки медичних закладів благочинний ІІ лікарняного благочиння м. Києва протоієрей Геннадій Батенко, голова Адвокатського Обʼєднанння «Київська правозахисна група», голова Міжнародної громадської організації «Союз православних юристів в імʼя Архістратига Божого Михаїла» ієрей Георгій Лайков.

На початку конференції владика Пантелеімон зачитав слово Предстоятеля Української Православної Церкви, у якому Блаженніший Митрополит побажав учасникам плідної співпраці на ниві церковно-суспільного служіння та передав своє благословення.

Також до присутніх з доповіддю звернувся митрополит Антоній, у якій підкреслив першочергове значення сімʼї та сімейних цінностей у справі вихання майбутнього покоління.

Зі звітом про діяльність Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї виступив єпископ Пантелеімон. Особливу увагу преосвященний владика звернув на роботу єпархіальних відділів Бердянської, Дніпропетровської, Камʼянець-Подільської, Криворізької, Житомирської та Хмельницької єпархії, які найбільш вдало реалізують проекти соціального служіння.

Під час засідання виступили з доповідями і представники компетентних єпархіальних відділів Української Православної Церкви, які звітували про стан роботи з громадськістю та поділилися досвідом щодо засобів такої роботи.

За результатами спільного обговорення, присутніми була прийнята резолюція про майбутню роботу Синодального відділу УПЦ у справах сімʼї. А саме, створення робочої групи для опрацювання стратегії розвитку Синодального відділу, розробки методичного посібника для діяльності єпархіальних відділів, створення та впровадження навчального курсу для парафіяльних священиків по роботі зі сімʼями.

Просмотров: 855

Залишити відповідь