Блаженніший Митрополит Онуфрій: Закон життя — це закон Божий

8 грудня, під час Божественної літургії у столичному храмі святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до віруючих зі словами проповіді про особливості несіння подвигу віри.

Згадуючи житіє святого священномученика Климента, єпископа Римського, Блаженніший владика на його прикладі показав можливість подвигу життя у вірі для кожної людини.

«Сьогодні є свої труднощі служіння священика, архієрея, і взагалі — існують проблеми для благочестивого життя віруючої людини», – зазначив Предстоятель. За його словами, ці проблеми завжди супроводжували людство, хоча й мали різний характер. Духовні проблеми являли єдине соціальне тло, на фоні якого залишалося незмінним завдання для благочестивої віруючої людини – «боротьба за свою віру».

«Дуже важливо, щоб людина могла зрозуміти суть тих труднощів, які стоять перед нею, а також і те, хто ці труднощі породжує, – сказав митрополит Онуфрій. Іх творець – диявол. Закони світу цього, які можуть бути привабливими і спокусливими, але часто розходяться із законом Божим, несуть в собі духовну смерть.

«Закон життя — це закон Божий, якщо ми грішимо, то Бог не благоволить до нас, – підсумував архіпастир. – І зовсім не тому, що ми своїми гріхами можемо зменшити велич Божу чи нанести Богу якоїсь шкоди — роблячи гріх, ми робимо шкоду лише собі, бо забуваємо про Бога, Який є єдиним джерелом усіх благ».

 

Просмотров: 1181

Залишити відповідь