РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. Влада Рівненщини: Все те, що під прикриттям ночі було зроблено представниками УПЦ КП, до добра не доведе

В.о. голови Рівненської ОДА Юрій Приварський, коментуючи ситуацію зі захопленням церков, зазначив: “Кожен конфлікт має свої причини. І наше основне завдання – чітке дотримання законодавства й співпраця з правоохоронними органами. Ми не можемо пристати на чиюсь позицію і підтримувати ту чи іншу конфесію. Якщо є порушення законодавства, воно має бути предметом розслідування. Я б дуже хотів, щоб питання приналежності храмів вирішувалися не шляхом побиття одне одного, а в цивілізованому законодавчому полі. Якщо є громада, яка бажає перейти до іншого патріархату, то ніщо не обмежує її у праві звернення до суду. В суді вони можуть довести, що будівля храму збудована за їхні кошти, й набути право власності. Також дуже неприємно, що в багатьох випадках різні політичні сили на вказаному підґрунті свідомо розхитують ситуацію й заробляють собі “дивіденди”.

“Це гріх, інакше й не назвеш”, – сказав Ю. Приварський.

Разом з тим, заступник голови Рівненської ОДА Тарас Пустовіт так прокоментував те що сталося: «Про ситуацію, яка склалася у нас із храмами, ми з головою знаємо. Це було відомо і органам МВС та СБУ, у яких була оперативна інформацію про те, що вночі планується низка захоплень. Але все те, що під прикриттям ночі було зроблено представниками УПЦ КП, до добра не доведе, адже закони та Конституцію України ніхто не відміняв. Тому Юрій Юрійович, опираючись на законодавство, сьогодні усе вирішить», – сказав заступник голови ОДА Тарас Пустовіт.

За повідомленням Рівненського агентства новин ERVE.UA

Просмотров: 2006

Залишити відповідь