РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. Рівненська єпархія спростовує всі наклепи розкольників щодо блокування траси в знак протесту проти захоплення храмів

Оскільки представники «УПЦ КП» в Рівненській області вдалися до провокацій і системного обману, намагаючись приховати свої розбійні дії, щодо яких міліцією відкрито кримінальне впровадження, за яке передбачене покарання у вигляді позбавлення волі, Рівненська єпархія УПЦ оприлюднила відповідну заяву. В ній, зокрема, керівництво єпархії стверджує наступне: «Звинувачення на адресу православних віруючих в тому, що вони нібито не пропустили вантаж із зони АТО, який віз тіла загиблих героїв, є безпідставними і обурливими. Адже розкольники з «УПЦ КП» та їх прибічники не лише не гидують відвертою брехнею, але й цинічно спекулюють світлою пам’яттю про захисників Української Вітчизни. Офіційно заявляємо, що до духовенства і вірян, які були присутні під час перекриття траси Київ – Чоп, звернень та скарг про перешкоджання проїзду похоронної процесії з загиблими воїнами АТО, не було».

Як повідомляє офіційний сайт єпархії, цього не могло бути в принципі, адже віряни, які знаходилися на трасі, кожні 20-30 хвилин мали пропускати транспорт на цій ділянці дороги. Також вони не перешкоджали проїзду машинам швидкої допомоги, транспорту, який слідкував за безпекою на трасі та іншому транспорту з особливим призначенням.

Щоб упередити в майбутньому подібний обман,  від імені всієї повноти православних вірян Рівненщини єпархія заявляє наступне: «Ми є Українська Православна Церква, ми молимося за цілісність та мир нашої Української Держави, ми не лише молимося, але й ведемо активну допомогу солдатам Українських Збройних Сил. Відкидаючи всі наклепницькі звинувачення, засвідчуємо, що в храмах Рівненської єпархії звершується молитва за всіх українських православних воїнів, які поклали своє життя під час бойових дій в зоні АТО».

За повідомленням офіційного сайту Рівненської єпархії

Просмотров: 1347