КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі відбулася передача родичам українських військових, визволених з полону зусиллями Миротворчої місії УПЦ

31 грудня у приміщенні Синодального інформаційного відділу УПЦ, що знаходиться на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, відбулася передача родичам двох українських військових – мешканців Волинської області: молодших сержантів 51-ї бригади Юрія Потейчука та Святослава Савчука, визволених з полону зусиллями  миротворчої місії УПЦ. Як повідомив учасник миротворчої місії, перший проректор  КДА протоієрей Сергій Ющик, ще одного військовослужбовця – Олександра Яслинського сьогодні буде доставлено прямо до домівки. Його визволенню Українська Православна Церква сприяла зусиллям волонтерської групи “Патріот”.

Юрій та Святослав розповіли, що до полону вони потрапили у кінці серпня після трагічних подій під Іловайськом. Їх матері – Людмила Володимирівна та Тетяна Іванівна свідчать, що всі ці місяці вони зверталися скрізь, і ніхто не міг їм допомогти вирішити долю своїх дітей. Сьогоднішня подія для них – це справжнє диво, яке зробив Господь у відповідь на щирі молитви всіх членів їх родин, священиків та монахів з багатьох  монастирів УПЦ, які щиро моляться за українських воїнів. Вони висловили свою материнську вдячність Предстоятелю УПЦ Блаженнішому митрополиту Онуфрію за зусилля Української Православної Церкви, спрямовані на визволення з полону українських воїнів. Зустріти свого нареченого Святослава приїхала і його дівчина – Аліна, яка, так само, як і солдатські матері, не могла стримати сліз радості.

Протоієрей Сергій Ющик повідомив, що для тих полонених, яких поки що не вдалося визволити, їхня місія передала необхідні ліки. За його словами, під час всього часу подорожі до Донецька і повернення до Києва відчувалася особлива Божа допомога, яка долала найскладніші перепони, що стояли на шляху визволення українських хлопців і їх доставки додому.

Після зустрічі священики Волинської єпархії УПЦ відвезли солдатів і їх родичів до Луцьку.

Наразі Миротворча місія УПЦ продовжує прикладати зусилля для визволення з полону українських військових.

Просмотров: 1917