ЛУГАНСЬК. Зусиллями священиків УПЦ вдалося визволити з полону ще одного українського військовослужбовця

2-4 січня священики Волинської єпархії: настоятель парафії села Борочиче Мар’янівського благочиння протоієрей Георгій Зарафутдінов і священик з села Несвіч Луцького районного благочиння протоієрей Миколай Ковальчук побували у зоні АТО, у місті Луганську.

Під час перебування на Сході України священнослужителям вдалось визволити з полону старшого сержанта 24-ї Яворівської механізованої бригади Збройних сил України Валерія Холонівця.

Сам Валерій Холонівець є мешканцем села Борочиче де служить настоятелем отець Георгій Зарафутдінов.

“Я і ще кілька священиків Горохівського і Мар’янівського благочинь вже були у зоні АТО, доставивши туди допомогу нашим військовим. А дізнавшись про те, що нашим священикам, зокрема протоієрею Сергію Ющику, вдалось визволити з полону волинських бійців, у мене теж з’явилась думка про те, щоб поїхати до зони АТО з подібною місією. І отець Миколай з села Несвич погодився поїхати зі мною”, – розповів у коментарі прес-службі Волинської єпархії протоієрей Георгій Зарафутдінов.

Також отець Георгій додав, що визволення В. Холонівця відбулося без обміну полоненими. Він зазначив: “Думаю, що сама великомучениця Анастасія нам допомагала. Так співпало, визволення Валерія відбулося 4 січня, коли Православна Церква вшановує пам’ять святої Анастасіі Узорішительниці, якій моляться про визволення полонених”.

Наразі визволений військовий у піднесеному настрої перебуває разом із священиками та очікує зустрічі з рідними на Батьківщині.

За матеріалами офіційного сайту Волинськоі єпархії та інформаційної агенції УНІАН-Релігії

Фото: ТСН.ua

 

 

Просмотров: 1194