КИЇВ. Напередодні дня пам’яті святого архідиякона та первомученика Стефана столична паства привітала Предстоятеля з Різдвяними святами

8 січня, у другий день Різдва Христового та напередодні дня пам’яті святого архідиякона та первомученика Стефана, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкове вечірнє богослужіння в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. За давньою традицією саме в цей день паства вітає свого Предстоятеля з Різдвом Христовим і просить у нього благословіння та молитов.

Після завершення вечірні намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви, після чого до Блаженнішого владики зі словами привітання звернувся керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Він, зокрема, зазначив, що минулого року, окрім кількісних і якісних позитивних змін у своєму житті, Українська Православна Церква зазнала і непоправних втрат: пішов з життя Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан), який для кожного був добрим пастирем і батьком; бойові дії на Сході України забрали тисячі життів українських воїнів та мирних громадян. «Але саме минулого року, — продовжив владика Антоній, — Ви, Ваше Блаженство, зійшли на древню київську святительську кафедру і Ваша смиренна молитва і мудре слово дає нам надію на мирне врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні та подальше процвітання Української Православної Церкви».

Його Блаженство подякував владикам за привітання, зазначивши: «Свято Різдва Христового об’єднує всіх нас, воно показує, наскільки любить нас Бог. Я хочу побажати всім, щоб ми ніколи не забували, що ми — Боже творіння, і якщо ми маємо якісь здібності чи таланти, то все це — Божі дари, за які ми повинні безперестанно дякувати Йому. Ще раз вітаю всіх вас із святом Різдва Христового, наступаючими святами Нового року та Богоявлення Господнього. Нехай Господь береже всіх, покриває Своєю благодаттю і приводить кожну душу до вифлеємської печери, яка відкриває земній людині Вічність».

Наприкінці привітання Блаженніший владика роздав усім присутнім подарунки, а хористи Митрополичого, академічного та дитячого хорів Києво-Печерської Лаври виконали різдвяні колядки.

Просмотров: 1421