КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з духовенством Київської та Бориспільської єпархій

8 січня у Києво-Печерській Лаврі Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрівся з вікарними єпископами та духовенством Київської та Бориспільської єпархій.

На початку зустрічі керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній від імені всіх присутніх привітав Предстоятеля зі святом Різдва Христового.

Блаженніший Владика подякував за привітання і зазначив, що тепер і небо, і земля торжествують, прославляючи пришестя у світ Сина Божого. «Людське життя влаштоване так, що ми весь час прямуємо до вифлеємської печери, — сказав Предстоятель, — образ цієї печери дуже символічний. Якщо життя людини є духовно правильним, то воно веде її до смирення. Є духовна закономірність: чим вища в людини посада, тим вона має більше змирятись, щоб ввійти до цієї малої вифлеємської печери, яка відкрила людству цілий світ».

Під час зібрання Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив церковними нагородами владик та священиків, які в минулому році відзначили свої ювілеї, наголосивши, що земна нагорода є тільки запорукою нагороди небесної, яку сподівається отримати кожна віруюча людина від народженого Христа Спасителя та Пресвятої Діви .

 

 

Просмотров: 1348