НІМЕЧЧИНА. Співробітники Відділу зовнішніх церковних зв’язків взяли участь у роботі Контактної групи представників конфесій України та Росії

20-22 січня в місті Вупперталь (Німеччина) відбулася зустріч Контактної групи глав та представників церков і релігійних організацій України та Росії, на якій було обговорено кроки реалізації резолюції Круглого столу в Осло від 11 вересня 2014 року. Зустріч відбулася за сприяння Об’єднаної методистської церкви Німеччини.

З благословення Його Блаженства Блаженнішого Онуфрія Митрополита Київського і всієї України від Української Православної Церкви у зустрічі взяв участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

У ході роботи Контактної групи було висловлено низку пропозицій щодо пріоритетних напрямків подальшого розвитку діалогу між представниками релігійних об’єднань двох країн. Були запропоновані шляхи розширення надання релігійними організаціями гуманітарної допомоги для мешканців Донбасу, вимушених переселенців та біженців. Також були розглянуті можливі кроки з продовження діалогу церков та релігійних організацій обох країн з метою пошуку примирення між народами.

За матеріалами офіцйного сайту Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ

Просмотров: 770