КИЇВ. Столична міська рада позбавила Українську Православну Церкву пільг на користування земельними ділянками

Як повідомляє інформаційна агенція УНІАН, Київська міська рада прийняла рішення, яким позбавила Українську Православну Церкву пільг на користування земельними ділянками. Одіозності цьому рішенню додає та обставина, що київські депутати проголосували за позбавлення пільг лише для найбільшої в Україні і столиці Церкви, і збереження їх для представників інших конфесій, в тому числі і деструктивних сект.

Ініціаторами такої постанови, що націлена на розхитування міжконфесійного миру в українському суспільстві, виступили депутати фракцій «Свобода» та «Удар-солідарність» Олександр Семененко та Олександр Харченко. Це популістьске рішення було прийняте для того, щоб відволікти увагу громадськості від протестів представників освіти і інших незахищених верств населення столиці, які були позбавлені соціальних пільг і в знак протесту перекрили рух на вулиці Хрещатик.

Автори постанови не приховують відкритої агресії по відношенню до Української Православної Церкви. Свої дії, що ігнорують права віруючих, депутати пояснили безпідставними звинуваченнями в бік УПЦ.

Не дивлячись на активну діяльність духовенства УПЦ у допомозі українськім військовим та біженцям, а також звільнення українських воінів з полону, завдяки самовідданному подвигу священників канонічної Церкви, депутат Харченко заявив, що «священики УПЦ МП в зоні АТО ведуть антиукраїнську пропаганду, а також відмовляються відспівувати загиблих воїнів».

Наразі невідомо, яке моральне право депутати Семенченко і Хврченко мають звинувачувати Церкву, бо київська громада не мала змоги засвітчити заслуги цих своїх обранців перед українською армією.

За матеріалами інформаційної агенції УНІАН-Релігії

 

Просмотров: 1502