РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. На Рівненщині представники «Київського патріархату» вкотре вдаються до провокацій

За повідомленням Рівненського єпархіального управління, у неділю, 1 лютого, відбулася чергова провокація з боку представників «Київського патріархату», які намагалися заволодіти Свято-Параскевським храмом с. Чудниця Гощанського району Рівненської області. За словами благочинного Гощанського району, нападники блокували вхідні двері до церкви, виштовхували віруючих та обзивали нецензурними словами. Крім того розкольники намагалися закрити храм власними замками, проте парафіяни не дозволили їм цього зробити.

Зупинити протистояння вдалося згодою опечатати храм до винесення судового рішення з питання приналежності будівлі місцевій парафії.

Слід зазначити, що не дивлячись на прояви відкритої агресії та протиправні дії представників неканонічного патріархату, місцева влада підтримує розкольників, в тому числі в організації «референдуму» про «правове переведення» храму до КП, який вони планують провести 7 лютого 2015 року.

Також у Рівненському єпархіальному управлінні повідомляють, що в с. Новосілки Здолбунівського району спільними зусиллями місцевої громади, уникнувши протистояння, вдалося відкрити раніше опечатаний храм та звершити в ньому богослужіння.

Просмотров: 1266