КИЇВ. Голова Учбового комітету взяв участь у роботі Громадської ради при Міністерстві освіти і науки

11 лютого відбулося перше у 2015 році засідання Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України. З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в його роботі взяв участь член громадської ради – Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент, перший заступник Голови Синодального відділу з питань релігійної освіти місіонерства і катехізації протоієрей Олександр Білокур та викладачі Київської духовної академії: священик Георгій Оніпко і В.Л. Хромець.

Під час засідання було затверджено проект плану роботи Громадської ради на 2015 рік, а також розглянуто низку пропозицій, спрямованих на вдосконалення нормативно-законодавчої бази, яка регулює державне визнання дипломів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання для осіб, які отримали їх у вищих духовних навчальних закладах.

За результатами засідання було поновлено склад робочої групи щодо розробки правового й інституційного забезпечення створення та діяльності аспірантур, докторантур та спеціалізованих вчених рад у вищих духовних навчальних закладах.

Присутні члени Громадської ради обмінялися думками щодо стану впровадження в навчальний процес предметів духовно-морального спрямування.

Просмотров: 730