Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Черкаському і Канівському Софронію з нагоди 75-річчя від дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ СОФРОНІЮ,
МИТРОПОЛИТУ ЧЕРКАСЬКОМУ І КАНІВСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Від щирого серця вітаю Вас зі святом Стрітення Господня та 75-річним ювілеєм з дня Вашого народження!

У день, коли Спаситель наш Іісус Христос згідно Моісеєвого закону був принесений до Єрусалимського Храму, щоб бути посвяченим на служіння Богові, Господь за всеблагим Промислом Своїм покликав Вас, дорогий Владико, у цей світ. І як колись простих рибалок Він зробив ловцями людей (Мф. 4:19) і ними уловив Вселенну, так і Вас, архітектора і будівника, Господь призвав устрояти нерукотворні храми людських душ, бути служителем Христовим і домобудівничим таїн Божих (1 Кор 4:1).

За роки своєї плідної архіпастирської праці Ви заслужили глибоку повагу єпископату, духовенства та вірян нашої Церкви. Добре знані по всій Україні турботи Вашого Високопреосвященства по зведенню чудових храмів і соборів, які стали не лише архітектурною окрасою нашої землі, але й духовними врачебницями, де отримують зцілення та відраду тисячі людей. Звершуючи святительське служіння, Ви вже понад двадцяти років піднімаєте з руїн на належну висоту церковне життя Черкащини, де для багатьох стали прикладом мужності, стійкості і витримки.

У цей знаменний день хочу висловити Вам, дорогий Владико, слова щирої подяки за сумлінні труди на ниві Христовій. Нехай Богомладенець Христос, Який заради нашого спасіння зволив носитися у обіймах праведного Симеона, і надалі зміцнює Ваші душевні і тілесні сили, зберігаючи Вас у доброму здравіїідовгоденстві на благо Святої Матері Церкви, народу Божого та рідної Вітчизни.

З любов’ю у Христі

+ ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

15 лютого 2015 року

Просмотров: 1061