ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. Триває архіпастирський візит Блаженнішого Митрополита Онуфрія до Буковини (ОНОВЛЕНО)

15 лютого, в Неділю мʼясопусну, про Страшний суд, та свято Стрітення Господнього, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в жіночому монастирі святої праведної Анни на Анниній горі поблизу міста Вашківці на Буковині. Його Блаженству співслужили представники духовенства обителі та Чернівецько-Буковинської єпархії.

Перед Літургією Предстоятель звершив чин освячення домового храму на честь великомученика Пантелеймона в одному з монастирських корпусів.

Після читання Святого Євангелія Його Блаженство звернувся до буковинської пастви зі словами проповіді. Згадуючи історію свята Стрітення Господнього, Блаженніший владика зазначив: «Кожна людина повинна віддати, посвятити себе Богові, тобто підкорити себе тому закону, який Бог подарував нам. Церква завжди нагадує, що людина покликана для високої мети, для того, щоб жити вічно з Богом. Земне життя, яким би воно не було — щасливим чи нещасливим — завжди завершується, а життя, до якого Церква готує людину не має кінця».

Закликаючи кожного берегти мир у своїй душі, що має стати запорукою збереження миру в усій Україні, Його Блаженство підкреслив: «Церква свідчить людям, що вони повинні жити в мирі один з одним, бо ми є дітьми Одного Бога, яким немає чого ділити на цій землі».

Просмотров: 3704