КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив заупокійну літію в пам’ять усіх загиблих на Майдані Незалежності

21 лютого у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив заупокійну літію в пам’ять тих, хто загинув рік тому на Майдані Незалежності, а також усіх, хто загинув в Україні протягом минулого року внаслідок терактів та військових дій.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Макарівський Іларій, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Обухівський Іона, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан й єпископ Васильківський Миколай.

«Духовний обов’язок любові і співчуття зібрав нас сьогодні у Києві, в серці Православ’я на українській землі – святій Києво-Печерській Лаврі, щоб помолитися Богу за тих синів і дочок Батьківщини, життя яких трагічно перервалося внаслідок жорстокого суспільного конфлікту, відлік якого розпочався рік тому, — звернувся до всіх присутніх Його Блаженство. — Ми молимось, щоб Господь упокоїв їхні душі в оселях праведних; ця сотня стала початком цілого моря жертв на Донбасі. Кров наших братів і сестер волає до неба за мир у нашій державі».

Нагадуючи, що настає час Великого Посту, коли кожному треба себе присвятити молитві та справам духовного милосердя, Предстоятель закликав усіх вірних Української Православної Церкви під час Великого Посту щодня творити справи милосердя в пам’ять про братів і сестер, життя яких перервали кулі і снаряди.

Просмотров: 2196