ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Беззаконня на Тернопільщині: провокатори ставлять ультиматум вірним УПЦ задля зміни їх конфесійної приналежності

Як повідомляє секретар Тернопільської єпархії, протоієрей Стефан Балан, 2 та 7 березня в селі Стінка Бучацького району Тернопільської області представники «Правого сектору» вдавалися до протицерковної агітації з метою дискредитувати віруючих Української Православної Церкви.

За свідченням настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Стінка ієрея Василія Мойсюка, провокатори біля сільської ради активно розпалювали міжцерковний конфлікт, підбурюючи населення до насилля проти віруючих Української Православної Церкви, зокрема настоятеля місцевого храму. Екстремісти в ультимативній формі змушували їх змінити конфесійну приналежність та розповсюджували антицерковні листівки, чому активно сприяв священик Української греко-католицької церкви.

Слід зазначити, що окрім нехтування Законодавством України, провокатори нехтують християнськими та етичними нормами, свідомо вдаючись до психологічного тиску на населення.

Як зазначає ієрей Василій Мойсюк місцеві віруючі Української Православної Церкви відчувають тривогу та просять про допомогу і захист, оскільки напруження від злочинних дій радикалів не вщухає протягом кількох останніх днів.

Просмотров: 2390