ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ. Сєверодонецько-Старобільську єпархію відвідали представники Всесвітньої Ради Церков (ВІДЕО)

19 березня в рамках візиту до України делегація Всесвітньої Ради Церков відвідала Сєверодонецько-Старобільську єпархію, а саме місто Лисичанськ. До складу делегації ввійшли доктор Андерс Вейрюд (архієпископ на спокої, Лютеранська Церква Швеції, Президент ВРЦ по Європі) і протоієрей Даниїл Буда (Румунська Православна Церква).

На території Свято-Миколаївського храму представники ВРЦ зустрілися з Преосвященнішим Никодимом, єпископом Сєверодонецьким і Старобільським та духовенством єпархії.

В ході зустрічі Андерс Вейрюд відзначив, що для ВСЦ є дуже важливим побачити об’єктивну картину ситуації на сході України.

За словами Президента ВРЦ по Європі, в Києві він засвідчився у повному взаєморозумінні різних конфесій та релігійних організацій. Таке співробітництво може бути дуже корисним у рішенні спільних проблем, зокрема, забезпеченні необхідною гуманітарною допомогою нужденних на сході України.

З свого боку, єпископ Никодим подякував делегатам за візит до Сєверодонецько-Старобільської єпархії.

Цього ж дня до Лисичанська прибув черговий вантаж з гуманітарною допомогою, що була зібрана волонтерами та благодійниками Місії «Милосердя без кордонів».

Владика Никодим подякував засновнику Місії протоієрею Захарії Керстюку за допомогу, що продовжує надаватися в умовах складної соціальної ситуації.

За даними статистики, загалом до зони АТО в рамках Місії «Милосердя без кордонів» було доставлено 775 тон гуманітарної допомоги, не рахуючи 64 тон одинадцятого траншу, що цього дня прибув на схід України.

За матеріалами офіційного сайту Сєверодонецької єпархії

Просмотров: 922