ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Уніати під прикриттям бойовиків намагаються захопити православний храм на Тернопільщині (ВІДЕО)

Як повідомив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Стінка Бучацького району Тернопільської області свящ. Василій Мойсюк, 22 березня в недільний день о 15:00 близько десяти священиків Української греко-католицької церкви влаштували провокацію біля храмового подвірʼя очолюваної ним парафії. Підтримував такі дії уніатів депутат Бучацької Районної Ради Андрій Бучинський (ВО «Свобода») у супроводи більш як 50 молодиків у «балаклавах» та камуфляжній формі, що видавали себе за представників «Правого сектора». Войовничо налаштовані бойовики намагалися проникнути до храму начебто для молитви. Віряни православної громади села відмовилися їх впускати, пояснивши, що кожна людина може увійти до храму, коли в ньому звершується богослужіння, проте заходити до дому Божого слід без зброї та з відкритим обличчям.

За повідомленням начальника Тернопільського обласного управління міліції Олександра Богомола, для недопущення силового конфлікту на релігійному грунті у с. Стінка  було задіяно 80 правоохоронців. Під час прес-конференції він розповів, що підтримувати представників УГКЦ приїхали активісти «Правого сектору». Сам конфлікт, за його словами, полягає в тому, що «Громада УГКЦ домагається можливості звершувати богослужіння в храмі, який використовує Українська Православна Церква. Представники «Правого сектору» намагалися відстояти позицію громади УГКЦ»

Олександр Богомол наголосив, що представники місцевої влади пообіцяли вжити дій щодо того, щоб забезпечити можливість мирно молитися обом громадам.

Того ж дня близько 17:30 год. священики УГКЦ та представники «Правого сектору» зібралися біля каплиці УГКЦ, яка розташована в цьому ж селі. Під час цих зборів радикали вигукували образи на адресу православних вірян села, а також запевняли, що уніатські священики за кілька днів увійдуть до православного храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці за будь-якої ціни.

Відео з місця подій дивіться ТУТ.

За інформацією Тернопільської єпархії та УНІАН-Релігії

Просмотров: 3873