КИЇВ. Предстоятель звершив читання 12 Страсних Євангелій

9 квітня, у Великий Четвер, за вечірнім богослужінням Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив читання 12-ти Євангелій Святих Страстей Господа нашого Іісуса Христа в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

За богослужінням також молилися намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Макарівський Іларій, єпископ Діонісій (Константинов) і братія монастиря в священному сані.

Читання Дванадцяти Євангелій Святих Страстей Христових є головною особливістю утрені Великої П’ятниці, яка звершується напередодні ввечері – у четвер Страсного тижня. За богослужінням прочитуються 12 євангельських уривків, що містяться поміж різних частин утрені та розповідають про страждання Христові. Розпочинається читання з Євангелія від Іоанна – найбільшого уривку, де описується бесіда Христа з учнями після Тайної Вечері та Первосвященницька молитва Спасителя за всіх віруючих. Заключним уривком є оповідь з Євангелія від Матфея про запечатування гроба Спасителя.

Просмотров: 1173