УКРАЇНА-ГРЕЦІЯ. Керуючий справами УПЦ відвідав Святу Гору Афон

5-7 квітня 2015 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній здійснив паломництво на Афон.

5 квітня, у день свята Входу Господнього до Єрусалиму, митрополит Антоній очолив урочисте богослужіння у Свято-Пантелеімонівському монастирі. Його Високопреосвященству співслужив ігумен обителі схиархімандрит Ієремія (Альохін) та братія монастиря у священному сані.

6 квітня, у Великий Понеділок, митрополит Антоній у Свято-Пантелеймонівському монастирі звершив Літургію Передосвячених Дарів.

7 квітня, у день Благовіщення Пресвятої Богородиці, керуючий справами УПЦ відвідав Ватопедський монастир, де взяв участь у святогірському панегірі. Цього дня святкову Літургію у обителі очолив митрополит Кітрійський Георгій, якому співслужили митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Верійський Пантелеімон та ігумен Хіландарського монастиря архімандрит Мефодій.

Під час паломницької поїздки митрополит Антоній відвідав ряд інших обителей Святої Гори, де вклонився святиням і підніс молитви за мир в Україні.

Офіційний сайт Київської духовної академії і семінарії

Просмотров: 1198