ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ. Розпочався архіпастирський візит Предстоятеля до західних єпархій УПЦ: Літургія в Зимненському монастирі (ОНОВЛЕНО)

16 квітня, у четвер Світлої седмиці, в рамках архіпастирського візиту до західних єпархій УПЦ, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, звершив Божественну літургію в Успенському Зимненському Святогірському жіночому монастирі.

У роки І світової війни в Успенсьий собор Зимненської обителі поцілило три снаряди поцілило, які дивом не розірвалися
У роки І світової війни в Успенсьий собор Зимненської обителі поцілило три снаряди поцілило, які дивом не розірвалися

Його Блаженству співслужили архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, а також духовенство Зимненської обителі.

Історія Зимненської обителі сягає часів Хрещення Русі. За місцевим переданням у 1001 році на місці монастиря св. рівноапостольний князь Володимир побудував храм, якому подарував образ Пресвятої Богородиці, що він отримав від патріарха Константинопольського в благословення на шлюб з візантійською царівною Анною. Сьогодні в Зимненській обителі діють школа-інтернат для дівчат з неблагополучних сімей, літній оздоровчий табір і дитячий офтальмологічний кабінет.

По закінченню Літургії відбувся хресний хід, після чого Блаженніший владика звернувся до пастви зі словами проповіді.

Предстоятель нагородив ігуменю Стефану орденом вмч. Варвари ІІ ступеня, привітав сестер та парафіян монастиря зі святом Світлого Христового Воскресіння та роздав подарунки насельницям обителі й дітям.

Просмотров: 751