ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель очолив всенічне бдіння у Святодухівському кафедральному соборі

18 квітня, в суботу Світлої седмиці ввечері, напередодні Антипасхи, Предстоятель Української Православної Церкви звершив всенощне бдіння у Святодухівському соборі Чернівців.

Святий апостол Фома
Святий апостол Фома

Світла седмиця закінчується Фоминою неділею, що є наче повторенням Пасхального дня, чому остання і має назву Антипасхи (грец. «замість Пасхи»). Вся служба в Неділю Фомину пробуджує віруючих звернутися до Сонця Правди – Христа, укріпити в собі віру і разом зі святим апостолом Фомою радісно промовити воскреслому Спасителю: «Господь мій і Бог мій» (Ін. 20:28).

Його Блаженству співслужили митрополити: Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, Тернопільський і Кременецький Сергій; архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископи: Хотинський Євсевій та Івано-Франківський Тихон, а також духовенство собору.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика привітав паству зі Святом Світлого Христового Воскресіння. За традицією Його Блаженство звернувся до віруючих двома мовами: українською та румунською.

Після привітань Предстоятель роздав дітям подарунки.

Завтра Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію у Вознесенському Банченському чоловічому монастирі. Початок богослужіння о 9:00.

Просмотров: 4175