ХЕРСОН. Херсонська єпархія спростувала неправдиву інформацію, оприлюднену телеканалом 1+1

Прес-служба Херсонської єпархії спростувала неправдиву інформацію, подану в сюжеті телеканалу 1+1 про відмову місцевого духовенства поминати за богослужінням воїнів АТО, чим нібито був спричинений «перехід» парафії на честь святих Іоакима і Анни села Преображенка Чаплинського району Херсонської області з лона канонічної Української Православної Церкви до «УПЦ КП».

У відповідь на безпідставні звинувачування на адресу УПЦ, в Херсонській єпархії зазначають, що священики прикордонних Чаплинського і Каланчацького районів Херсонської області, де відбувся так званий «перехід» вказаної громади, ведуть найбільш активну патріотичну діяльність, пов’язану з духовним окормленням та матеріальною допомогою Українським військовим. Також повідомляється, що в усіх храмах Херсонської єпархії Української Православної Церкви щоденно лунає молитва за мир в Україні, постійно поминаються загиблі герої зони АТО, а військовим ЗСУ надається всіляка допомога, яку може надавати Церква.

Викликає обурення неприкрита брехня, що вже не вперше лунає з вуст журналістів одіозного телеканалу 1+1. Прес-служба Херсонської єпархії звертається до представників ЗМІ із закликом спростовувати дану непідтверджену інформацію, як таку, що абсолютно не відповідає дійсності.

Як зазначалося раніше, причиною «перепідпорядкування» парафії на честь святих Іоакима і Анни села Преображенка Чаплинського району Херсонської області були провокації вороже налаштованого до УПЦ місцевого підприємця Мартиновця М.М. Залякуваннями і економічною мотивацією він вимагав від жителів с. Преображенка ставити підписи на користь переходу місцевої парафії до «Київського патріархату».

За повідомленням прес-служби Херсонської єпархії

Просмотров: 1158