Заява прес-служби Херсонської єпархії УПЦ щодо спростування неправдивої інформації, оприлюдненої телеканалом 1+1

Зважаючи на оприлюднену в останні дні в ЗМІ інформацію щодо обставин переходу парафіі на честь святих Іоакима і Анни села Преображенка Чаплинського району Херсонської області з лона канонічної Української Православної Церкви до УПЦ КП, прес-служба Херсонської єпархії Української Православної Церкви повідомляє про неправдивість і провокаційність цієї інформації.

У відповідь на безглузді звинувачування на адресу місцевого духовенства про ніби-то відмову поминати за богослужінням воїнів АТО, слід зазначити, що саме священики прикордонних Чаплинського і Каланчацького районів Херсонської області ведуть найбільш активну патріотичну діяльність, пов’язану з духовним окормленням та матеріальною допомогою Українським військовим. Також в усіх храмах Херсонської єпархії Української Православної Церкви щоденно лунає молитва за мир в Україні, постійно поминаються загиблі герої зони АТО, а тим, хто зараз захищає нашу Країну від агресорів надається всіляка допомога, яку по мірі можливості може надавати Церква. Тому вкрай образливо і обурливо чути таку явну і неприкриту брехню з боку деяких, в тому числі й авторитетних в країні інформаційних джерел про причини переходу релігійної громади, які насправді зовсім не мали місця: (http://tsn.ua/ukrayina/hersonske-selo-povstalo-proti-moskovskogo-patriarhatu-cherez-nebazhannya-pominati-zagiblih-u-ato-423844.html)(http://crime.in.ua/news/20150427/upcmp).

Як вже раніше повідомлялося прес-службою Херсонської єпархії УПЦ через офіційний сайт Української Православної Церкви, істина причина переходу цієї парафії до неканонічної структури УПЦ КП зовсім інша, а саме: вищезгаданий “перехiд” стався завдяки наполегливим діям вороже налаштованного місцевого підприємця Мартиновця М.М., який має безпосередній вплив на жителів села Преображенка, в тому числі залякуючи їх. Сталося так, що законних зборів релігійної громади, згідно вимог Статуту про управління парафією проведено не було, а так звані «парафіяльні збори», на яких Мартиновцем М.М. і були зібрані підписи на користь переходу місцевої парафії до УПЦ КП проходили під час святкування 8 березня, влаштованого ним самим в сільській їдальні після бенкету та подарунків(?!), про що є чисельні свідчення селян. Відкрито виступати проти цього підприємця (який тримає в оренді їх земельні паї) селяни бояться, навіть якщо мають іншу життєву позицію, адже за ці всі роки ніхто з них не піднімав подібного питання. Детальніше про подробиці цієї ситуації можна дізнатись тут: (http://church.ua/), (https://news.church.ua/2015/04/18/xersonska-oblast-na-xersonshhini-pidprijemec-chinit-tisk-na-selyan-vimagayuchi-perexodu-v-rozkol-silskoji-pravoslavnoji-gromadi/).

Виходячи із вищевикладеного, прес-служба Херсонської єпархії УПЦ звертається з проханням до всіх, хто так чи інакше причетний до розпалювання через ЗМІ міжконфесійної ворожнечі, спростувати дану неперевірену інформацію, як таку, що абсолютно не відповідає дійсності. Крім цього, вже вкотре звертаємось до свідомих громадян нашої Держави із закликом бути розсудливими та вкрай обережними до будь-якої інформації, що стосується внутрішньоцерковного життя.

Прес-служба Херсонської єпархії

Просмотров: 722