ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Міліція Тернопільщини спіймала на брехні сайт, що контролюється українськими греко-католиками

28 квітня сайт Релігійно-інформаційної служби України, редакція якого міститься при Українському католицькому університеті у Львові, поспішив розповсюдити псевдо-сенсацію, нібито 54 парафії Української Православної Церкви лише у Шумському районі Тернопільської області бажають перейти до УПЦ КП. При цьому агенція посилається наначальника міліції громадської безпеки УМВС України в Тернопільській області Руслана Балика. Читачів здивувала дивна статистика, адже на всі шість благочинь Тернопільської єпархії УПЦ припадає 120 парафій, і як половина з них опинилася лише в одному – Шумському районі.

Журналісти Інформаційного відділу звернулися за коментарями до самого Руслана Балика, який повідомив, що ніколи не заявляв для ЗМІ, нібито 54 парафії УПЦ на Шумщині бажають змінити юрисдикцію. 27 квітня під час прес-конференції ним була дана відповідь журналістам про те, що всього в Кременецькому та Шумському районах налічується близько 54 громади УПЦ. А інформація в РІСУ його особисто прикро здивувала. Руслан Балик розповів, що у випадках розхитування релігійної напруги в окремих селах Тернопільщини обласна міліція завжди тримає ситуацію під контролем і не допускає провокацій – саме про це він говорив на прес-конференції. На уточнення Інформаційного відділу УПЦ щодо участі «Правого сектору» у таких конфліктах, начальник міліції громадської безпеки зазначив, що представники цієї організацій роблять наїзди в окремі населенні пункти, в яких самі не проживають, для дестабілізації в них міжконфесійної ситуації.

Релігійно-інформаційна служба України не раз упереджено висвітлювала діяльність Української Православної Церкви, а також, як і в описаному випадку, вдавалася до вигадок та подачі спотворення інформації.

Просмотров: 1746