УКРАЇНА-СЛОВАЧЧИНА. Між богословським факультетом Прешовського університету та Волинською духовною семінарією буде підписано договір про співпрацю

З благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, представники Волинської єпархії відвідали богословський факультет Прешовського університету (Словаччина). Волинські священики мали зустріч із деканом і адміністрацією богословського факультету, а також зі студентами.

В ході зустрічі, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз розповів про здобутки керованого ним закладу, а голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук презентував факсимільні видання Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря XIV століття, видані Волинською єпархією.

Повідомляється, що вже підготовлено договір про співпрацю богословського факультету Прешовського університету з Волинською духовною семінарією, який голови навчальних закладів мають в невдовзі підписати. Це дозволить вихованцям ВДС продовжувати навчання на богословському факультеті Прешовського університету, викладачам – захищати наукові роботи, а обом закладам – проводити спільні наукові конференції тощо.

Православний богословський факультет Прешовського університету є вищим навчальним закладом Православної Церкви Чеських земель і Словаччини. Він має був створений у 1950 році та залишався самостійним навчальним закладом до 1990 року, коли увійшов до складу Прешовського університету, одного з найбільших вишів Словаччини.

Прес-служба Волинської єпархії

Просмотров: 461