БОЛГАРІЯ. Блаженніший Митрополит Онуфрій візьме участь в ювілейних святкуванях 1150-ліття хрещення Болгарії

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій візьме участь у святкових заходах, присвячених 1150-літтю Хрещення болгарського народу, що відбудуться 1-3 травня на території Варненської і Великопреславської єпархії.

За повідомленням сайту Седмица.Ru, святкові заходи розпочнуться 1 травня – у Великій базилиці в Плісці, древній столиці Болгарії, митрополит Варненській і Великопреславський Іоанн звершить хрещення дітей, які прибудуть з усіх куточків Болгарії.

2 травня, в день пам’яті св. царя Бориса Хрестителя, у Великій базилиці в Плісці Патріарх Болгарський Неофіт очолить урочисту Літургію. Йому співслужитимуть Предстоятель Української Православної Церкви, митрополити Болгарської Православної Церкви та представники Помісних Православних Церков. Очікується, що на святковому богослужінні будуть присутніми представники болгарської влади, зокрема, прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, а також колишній Болгарський цар Симеон ІІ.

Ввечері того ж дня у Варні відбудеться концерт на честь 1150-ліття хрещення Болгарії у Варненському драматичному театрі.

Храм Успіння Пресвятої Богородиці у Варні
Храм Успіння Пресвятої Богородиці у Варні

3 травня, в заключний день святкувань хрещення Болгарії, в кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Варні буде звершена Літургія, за якою молитимуться митрополити Болгарської Православної Церкви та гості з Помісних Православних Церков.

Довідка: Історія хрещення болгар розпочинається в 864 році. Близько 865 року Болгарський цар Борис таємно хрестився разом із родиною в палаці у Плісці, прийнявши у хрещенні ім’я свого хресного батька візантійського імператора Михаїла ІІІ. У той самий рік відбулося хрещення Болгарії.

Просмотров: 1079