БОЛГАРІЯ. Відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Онуфрія зі Святішим Патріархом Болгарським Неофітом

2 травня 2015 року делегація Української Православної Церкви була прийнята Святішим Патріархом Болгарським Неофітом. На зустрічі разом з Предстоятелем УПЦ були присутні вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії єпископ Хотинський Євсевій, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, настоятель Подвір’я Руської Православної Церкви в Софії архімандрит Филип (Васільцев).

На початку зустрічі Блаженніший Митрополит Онуфрій передав в дар Святішому Патріарху Неофіту копію Почаївської ікони Божої Матері і пам’ятну панагію. Під час бесіди ієрархи обговорили поточну ситуацію в Україні. Учасниками зустрічі було згадано про те, що у минулому Болгарська Православна Церква пережила важкі часи розколу, який вдалося подолати завдяки стоянню в істині канонічної Церкви і братській підтримці Помісних Православних Церков. Блаженніший Митрополит Онуфрій попросив Главу Болгарської Церкви про молитви за Україну, її багатостраждальний народ та Церкву.

Святіший Патріарх Неофіт зі своєї сторони подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за участь в торжествах з нагоди 1150-ліття Хрещення Болгарії.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ

Просмотров: 1562