ІТАЛІЯ. Делегація УПЦ взяла участь у відкритті урочистих заходів з нагоди 1000-ліття з часу кончини святого князя Володимира Великого

3 травня, в рамках загальноцерковного святкування 1000-ліття з часу кончини святого князя Володимира Великого, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Мілані (Італія) відбулися урочисті заходи на честь хрестителя Київської Русі, організовані Українською Православною Церквою.

У відкритті урочистостей взяла участь офіційна делегація УПЦ у складі митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, голови Синодального відділу «Церква і культура» ігумені Серафими (Шевчик) і співробітника Відділу зовнішніх церковних зв’язків С. М. Бортника.

В неділю, 3 травня 2015 року, митрополит Анатолій звершив Божественну літургію у храмі святителя Амвросія Медіоланського у Мілані. Йому співслужив настоятель парафії архімандрит Амвросій (Макар) та місцеве духовенство. Під час літургії була проголошена особлива молитва за мир в Україні.

Митрополит Анатолій звернувся до присутніх із теплим словом повчання. Зокрема він наголосив на важливості молитов за Україну, яка переживає зараз важкі часи, й подякував численним парафіянам за молитви та різноманітну допомогу постраждалим в Україні.

По завершенні Літургії митрополит Анатолій подарував настоятелю парафії архімандриту Амвросію (Макару) ікону Спасителя, виготовлену з українського бурштину.

Того ж дня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Мілані в приміщенні зали на честь папи Пія XII пройшов духовно-культурний вечір «Україна – земля та спадок князя Володимира», присвячений вшануванню 1000-літньої річниці з дня кончини князя Володимира Великого, Хрестителя Київської Русі.

Відкрив вечір митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, який виголосив вітальне слово Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Далі митрополит Анатолій звернувся до присутніх зі словом настанови, в якому підкреслив необхідність єднання православних християн: «В кожному з нас стукає серце Христа. Ми досягаємо єдності через наше життя в Богові», – сказав владика.

Після цього гості змогли подивитись фільм про сучасне життя Української Православної Церкви та послухати піснеспіви хору парафії святителя Амвросія Медіоланського під керівництвом Тетяни Зозуляк. До присутніх з вітальними словами також звернулись представник папської Курії диякон Роберто Пагані, вікарій митрополита Італійського Геннадія архімандрит Феофілакт (Константинопольский Патріархат) та священнослужителі з інших православних парафій. Про святкування 1000-річниці з блаженної кончини князя Володимира розповіли організатори виставки з української сторони Голова Синодального відділу «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) та заслужений художник України Г. В. Лєкарєва-Нікітіна.

4 і 5 травня виставка продовжилась в храмі святого Антонія, що у центрі Мілану. Обидва приміщення були люб’язно надані Міланською єпархію Римсько-Католицької Церкви.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ

Просмотров: 1260