ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ. В рамках благодійної акції “Старість в радість” відбулась поїздка до Козелецького геріатричного пансіонату

5 травня відбулася довгоочікувана поїздка колективу Синодального відділу у справах сім’ї на чолі з Преосвященнішим Пантелеімоном єпископом Ровеньківським і Свердловським до Козелецького геріатричного пансіонату.

Синодальний відділ розпочав пасхальну акцію «Старість в радість» два місяці тому, ще у квітні. Протягом цього періоду проводилася ретельна робота зі збору необхідних речей та подарунків для жителів пансіонату: одягу, предметів особистої гігієни та вітальних листівок з теплими побажаннями.

Козелецький пансіонат знаходиться у мальовничій місцині Чернігівської області поблизу Данівського Свято-Георгіївського жіночого монастиря. Більша частина підопічних – це старенькі дідусі та бабусі, які доживають свої останні роки відрізаними від любові та турботи рідних. Але є і молодь, що потрапила в такий заклад одразу після дитячих будинків та інтернатів. Дивовижно, що перебуваючи в таких морально нелегких умовах, переважна більшість підопічних не втратили надії на краще та не впали у відчай.

Візит Синодального відділу у справах сім’ї розпочався з привітання підопічних закладу Головою Відділу – Преосвященним єпископом Пантелеімоном зі святом Світлого Христового Воскресіння зворушливими словами: про перемогу Спасителя над смертю та про майбутнє воскресіння кожного із нас. Владика додав, що, незважаючи на все, вони знаходяться в руках тих людей, котрі з сердечною любов’ю піклуються про них і забезпечують їх необхідною допомогою і підтримкою. Проте найголовніше, що вони мають – це Бога, Котрий відгукується на їхні молитви. Архіпастир побажав, щоб їхня старість і хвороби не були для них тяжким випробуванням, адже Господь є істинним лікарем душі та тіла усім, хто до Нього звертається.

Після вітального слова архієрея усі разом стали до спільної молитви. Вогник пасхальної радості розповсюджувався з великодніми піснеспівами, що подарували студенти та вихованці Київських Духовних Шкіл. Кожному підопічному Владика Пателеімон, стараннями небайдужих українців, з усіх куточків нашої держави, і навіть, від наших земляків з-за кордону, вручив подаруночок з засобами особистої гігієни та благословив іконою Божої Матері. Бабусі та дідусі отримали не тільки подарунки, а ще і увагу та спілкування, в котрому відчувають гострий дефіцит. Преосвященний владика не оминув увагою жодного бажаючого поділитися наболілим, з радістю відвідав кімнати тих, хто запрошував на гостину, та навіть заслухав маленький концерт баяніста – дідуся Миколи, котрий раніше працював вчителем музики, та маючи трьох власних дітей, вже 3 роки перебуває в інтернаті. І нажаль, таких, як цей дідусь не злічити.

Усі дякували за подаруночки, а ми намагалися кожному дати надію на краще, розрадити та обійняти тих, на місці яких завтра може опинитися кожен з нас. Бабусі та дідусі втирали сльози радості, читаючи листівки написанні учасниками акції та тішились таким звичайним та буденним речам, як мило чи шампунь, адже вони відчули любов та турботу людей, що передали їм подаруночки та завітали в гості. В їх очах з’являлася по-дитячому щира радість, а усмішка осявала стареньке зморшкувате життєвими негараздами обличчя. І саме це стало найкращою подякою для нас. Ми щиро сподіваємось, що кожен, хто зараз це читає долучиться до такої нелегкої, але дуже потрібної справи. Ви можете допомогти обездоленим, подзвоніть нам за номером 096 294 05 75, і ми разом зробимо багато корисного.

Особливу подяку висловлюємо: митрополиту Бориспільському та Броварському Антонію, ректору Київських Духовних шкіл за благословення на участь хору; Високопреосвященнішому архієпископу Чернігівському і Новгород-Сіверському Амвросію за сприяння в проведенні акції; колективу Козелецького геріатричного пансіонату в особі директора – Шапки Миколи Васильовича та усім благодійникам.

Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах сім’ї

Просмотров: 491