КИЇВ. Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провів Всеукраїнську конференцію, присвячену 1000-літтю кончини святого Володимира Великого

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 7 травня 2015 року на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Всеукраїнська конференція «Вплив Володимирового хрещення на становлення та розвиток інституту сім’ї від Київської Русі до сьогодення», присвячена 1000-літтю кончини святого рівноапостольного великого князя Київського Володимира.

Розпочалась робота конференції з вітальних слів учасникам конференції: Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Предстоятеля Української Православної Церкви, яке зачитав Голова Місії Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї, Преосвященніший єпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон; митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, Керуючого справами Української Православної Церкви, яке зачитав протоієрей Василій Яковчук, викладач Київської духовної академії і семінарії; єпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона, голови Синодального відділу Української Православної Церкви у справах сім’ї; Ткачук Людмили Сергіївни, радника заступника голови Київської обласної державної адміністрації; Андріяша Сергія Петровича, начальника служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації; Козлової Галини Михайлівни, директора Київського міського центру сім’ї «Родинний дім», а також Грищенко Наталії Степанівни, голови Правління громадської організації «Фундація. Гармонізоване суспільство».

Продовжили хід конференції виступи керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї, науковців, спеціалістів в галузі роботи з сім’єю, вихованців Київської духовної семінарії в яких розглядалися питання впливу події Володимирового Хрещення на розвиток Київської Русі. Доповіді супроводжувалися жвавим обговоренням. Всі бажаючі мали змогу отримати відповіді на свої запитання.

Також, в рамках конференції відбувся круглий стіл керівників єпархіальних відділів Української Православної Церкви у справах сім’ї під головуванням очільника Синодального відділу Преосвященнішого єпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона. Під час засідання шляхом активного діалогу були обговорені актуальні питання роботи з сім’ями в регіонах України та шляхи їх вирішення. Також були намічені плани подальшої спільної роботи відділів.

Підбиваючи підсумки роботи конференції єпископ Пантелеімон подякував державним діячам, науковцям,керівникам єпархіальних відділів, спеціалістам в галузі роботи з сім’єю, викладачам та вихованцям Київської духовної семінарії за активну участь в роботі конференції. Також Преосвященніший владика подякував правлячим архієреям Української Православної Церкви, котрі направили керівників відділів у справах сім’ї і представників ввірених їм єпархій для участі у конференції, та висловив надію на те, що в найближчому майбутньому відділи у справах сім’ї почнуть функціонувати в усіх єпархіях Української Православної Церкви.

Насамкінець голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї наголосив, що першочерговим завданням на сьогоднішній день є консолідація та направлення сил Церкви, держави і суспільства на підтримку духовно здорової сім’ї; що справа, якою учасники конференції займаються кожен день, долаючи багато труднощів і витрачаючи величезні зусилля, – це в повному розумінні справа порятунку української сім’ї та людства в цілому.

Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах сім’ї

Просмотров: 360