МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Розпочала роботу ІХ Всеукраїнська конференція Синодального молодіжного відділу УПЦ

У понеділок, 11 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в селищі Коблево Миколаївської області розпочала роботу ІХ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю, організована Синодальним молодіжним відділом Української Православної Церкви.

Конференція проходить за підтримки Миколаївської єпархії та особисто митрополита Миколаївського і Очаківського Питирима.

У традиційному форумі, який щовесни та щоосені проводить Синодальний відділ УПЦ у справах молоді, нині беруть участь понад 70 осіб. Це голови єпархіальних молодіжних відділів, організацій та братств, діячі молодіжних рухів, а також учасники регіональних представництв Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я святителя Іоанна Златоуста, що діє під егідою Синодального молодіжного відділу.

Захід розпочався молебнем, який звершив голова Синодального відділу, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона.

На початку урочистого відкриття було зачитано вітальне слово до учасників конференції від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Висловити підтримку діячам молодіжних відділів прибув Правлячий архієрей Миколаївської єпархії митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим.

Також учасників вітали організатори — керівництво Синодального молодіжного відділу УПЦ. Голова Відділу єпископ Іона розповів про досвід спілкування з молоддю на міжнародному рівні — за підсумками його візитів до єпархій Греції та Франції. Перший заступник голови Синодального молодіжного відділу архімандрит Іоасаф (Перетятько) ознайомив присутніх із особливостями програми нинішньої конференції, наголосивши, що її метою є допомога у вирішенні практичних питань.

Урочисте відкриття ІХ Всеукраїнської конференції продовжилося представленням нових учасників конференції.

На наступні чотири дні заходу заплановані навчальні семінари та доповіді, присвячені темам пастирського служіння в зоні бойових дій, роботи серед нецерковної молоді, молодіжного служіння на сільській парафії, взаємодії з благодійними організаціями, духовної опіки дітей-інвалідів, сиріт, важкохворих тощо.

Роботу конференції планується завершити у п’ятницю, 15 травня, Божественною літургією.

Синодальний відділ у справах молоді УПЦ 

Просмотров: 458