ЗАПОРІЖЖЯ. Координатори миротворчих проектів ОБСЄ дали високу оцінку благодійним проектам Запорізької єпархії

13 травня відбулася зустріч Правлячого архієрея Запорізької єпархії Української Православної Церкви архієпископа Луки з представниками місії ОБСЄ в Україні.

Його Високопреосвященство поінформував координаторів миротворчих проектів ОБСЄ про роль УПЦ в суспільстві в умовах військового конфлікту на Сході країни та розповів про діяльність єпархії у цьому напрямку.

Представники міжнародної організації з безпеки і співробітництва в Європі дали високу оцінку численним благодійним проектам Запорізької єпархії, зокрема, телемарафону «Любов милосердствує», зібрані кошти від якого спрямовуються хворим дітям області, а також переселенцям, пораненим, постраждалим, сім’ям загиблих внаслідок збройного протистояння в зоні АТО та військовому госпіталю.

На закінчення зустрічі, пояснюючи миротворчу позицію УПЦ в сучасних умовах, владика нагадав одну із Заповідей блаженства: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться». Архієпископ Лука підкресилив, що, за словами святителя Іоанна Златоуста, «цією заповіддю Христос не тільки засуджує протистояння і ненависть людей між собою, але вимагає більшого. А саме, щоб ми примиряли незгоди і чвари інших».

Запорізька єпархія УПЦ

Просмотров: 463