ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ. Розпочався архіпастирський візит Предстоятеля до Бердянської єпархії УПЦ (ОНОВЛЕНО)

16 травня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув з архіпастирським візитом до Бердянської єпархії.

Його Блаженство зустрічали архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука, архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей, єпископ Бердянський і Приморський Єфрем, а також міський голова Бердянська Бакай О.А., мер м. Токмак Котелевський І.В. та інші представники місцевої влади.

Біля кафедрального собору Різдва Христового м. Бердянськ Предстоятеля зустрічали сотні бердянців та православних віруючих усієї єпархії. Його Блаженство подякував за теплий прийом, привітав мешканців та гостей міста із Воскресінням Христовим та престольним святом — прославленням бердянської чудотворної ікони Божої Матері — і благословив усіх присутніх.

Того ж дня ввечері в кафедральному соборі Різдва Христового Блаженніший владика очолив Всенічне бдіння. Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископи: Запорізький і Мелітопольський Лука, Макіївський Варнава, Ізюмський і Куп’янський Єлисей; єпископи: Обухівський Іона, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, Бердянський і Приморський Єфрем, Вознесенський і Первомайський Олексій, а також духовенство єпархії.

Завтра, 17 травня, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію в кафедральному соборі Різдва Христового м. Бердянськ. За богослужінням відбудеться прославлення ікони Божої Матері “Триручиця – Бердянська”. Початок Літургії о 8:00.

Просмотров: 2082