ФОТОРЕПОРТАЖ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію в Свято-Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря в день престольного свята

22 травня, у день пам’яті Перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мір Лікійських у Бар, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Свято-Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря столиці.

Перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мір Лікійських у Бар
Перенесення мощів святителя і чудотворця Миколая з Мір Лікійських у Бар

 

22 травня православні християни згадують перенесення мощів святителя і чудотворця Миколая з Мір Лікійських у Бар. Ця подія відбулася в 1087 році. Промисел Божий розсудив жителям італійського міста Бар перевезти мощі святого чудотворця до Італії з малоазійського міста Міри Лікійські, що знаходились під владою турків. 8 травня кораблі з мощами святителя прибули до Бару. Наступного дня відбулося їх перенесення до місцевого храму св. Стефана, що супроводжувалося чисельними зціленнями віруючих. Таким чином святитель Миколай об’єднав своїм молитовним заступництвом християн із Заходу та Сходу.

Його Блаженству співслужили почесний Архієпископ Празький та Митрополит Чеських земель і Словаччини Христофор, єпископи: Роменський і Буринський Іосиф, Ірпінський Климент, Фастівський Даміан, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Під час богослужіння Митрополит Христофор звершив дияконську хіротонію над Вячеславом Дарпинянцем, кліриком Свято-Миколаївської парафії м. Українки. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію над студентом Київської духовної академії дияконом Сергієм Богаченком.

Після одпусту було звершено молебень, по закінченню якого Його Блаженство вклонився мощам преподобної Софії та Анастасії Київської, що зберігаються в соборі, а також привітав ігуменю, насельниць та парафіян Покровської обителі з престольним святом.

Просмотров: 3309