КИЇВ. Відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Послом Греції в Україні (ОНОВЛЕНО)

27 травня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій приймав у своїй резиденції на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Надзвичайного і Повноважного Посла Грецької Республіки в Україні Василіса Пападопулоса. В зустрічі також прийняв участь голова Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко.

Під час зустрічі були обговорені питання різносторонньої співпраці між Київською Митрополією та Посольством Греції в Україні. Зокрема, пан Посол висловив бажання сприяти поглибленню зв’язків між канонічною Православною Церквою України та Грецькою державою.

Учасники зустрічі обговорили стан церковних стосунків в обох країнах, а також роль Церкви у подоланні тих суспільних криз, в які занурилися сьогодні Україна та Греція. Зокрема, Його Блаженство зазначив, що Українська Православна Церква є однією з недержавних інституцій, доля надання гуманітарної допомоги якої тим, хто постраждав від військового конфлікту, є найбільшою.

Говорячи про церковні процеси, які властиві для сучасної України, Його Блаженство наголосив на тому, що наразі для місії Церкви в суспільстві не стоїть питання про відокремлення і отримання свого Патріарха. Для всіх Помісних Православних Церков світу сьогодні головним завданням є об’єднання задля того, щоб разом відповідати на виклики сучасності, показуючи тим самим приклад єднання Європі та усьому світові.

Відзначаючи багатовікові духовні та суспільні зв’язки між Грецією та Україною, Його Блаженство побажав панові Послу та всім співробітникам Посольства Греції в Україні Божої підтримки та благословення у справі подальшого розвитку грецько-українських взаємин.

Просмотров: 1165