ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ. 800 тисяч гривен та понад 1000 тон продуктів Волинська єпархія УПЦ передала українським військовим та постраждалим від військового конфлікту на Сході

28 травня Волинська єпархія Української Православної Церкви опублікувала звіт про своє соціальне служіння.

Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті єпархії, допомога здійснюється в першу чергу тим, хто постраждав від військового конфлікту на Сході країни: українським військовим, переселенцям та сиротинцям на території Донбасу.

Так, з початку АТО на Сході України парафіяни Волинської єпархії УПЦ зібрали і доставили українським військовим понад 1000 тон продуктів, одягу, засобів захисту. 150 тон продуктів було пожертвувано для Свято-Успенської Святогірської Лаври, яка опікується вимушеними переселенцями. Також були зібрані кошти – для потреб військових у розмірі 700 тисяч гривень, для підтримки вимушених переселенців і сиротинців Донеччини Волинська єпархія передала 100 тисяч гривень.

Традиційно під час Різдвяних свят у єпархії провели ряд благодійних концертів, під час яких було зібрано понад 2,5 мільйони гривень, які передали нужденним людям та сиротинцям краю.

Зокрема, у цьому році єпархія допомогла Дитячому фонду України, дитбудинку “Сонечко”, навчально-реабілітаційному центру в Луцьку, реабілітаційному центру з Ковеля, центру реабілітації інвалідів з дитинства “Джерело життя”, громадському об’єднанню “Даун-синдром”, школі-інтернату з Люблинця Ковельського району, Будинку маляти у Луцьку, Володимир-Волинській школі-інтернату, школі-інтернату з Головно Любомльського району, Волинській обласній організації Червоного Хреста України.

Також 40 тисяч гривень було виділено восьми родинам волинських правоохоронців, у яких батьки загинули у зоні АТО.

За матеріалами офіційного сайту Волинської єпархії УПЦ

Просмотров: 477