ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ. Духовну та матеріальну підтримку українським військовим надають у Ніжинській єпархії

25 травня, з благословення архієпископа Ніжинського і Прилуцького Іринея, секретар Ніжинського єпархіального управління протоієрей Василій Тимошенко передав представникові 30-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України, яка несе службу в зоні АТО, форму і амуніцію придбану на кошти Ніжинської єпархії.

Кількома днями раніше клірик Ніжинської єпархії священик Миколай Мисюрко повернулися з морського походу на Флагмані ВМС Збройних Сил України фрегаті «Гетьман Сагайдачний». Даний фрегат виконував завдання в рамках антипіратських операцій НАТО в Аденській затоці та західній частині Індійського океану протягом минулого року. Під час плавання отець Миколай виконував обов’язки офіцера з питань релігії.

Основним завданням священика під час цього походу була духовна опіка та підтримка українських військовослужбовців. Особливий захист моряки відчували від святителя Миколая, який вважається покровителем Військово-Морських Сил України. «Не зважаючи на те, що похід припав на зимовий період, а в цей час море дуже неспокійне, корабель оминало лихо, бо ми з моряками читали акафіст Святителю Миколаю перед його іконою. – розповідає отець Миколай. – За весь похід екіпажем не було пропущено ні однієї Божественної літургії. Навіть коли штурман оголошував, що на нас наближається шторм, я твердо вірив, що Святитель не допустить, аби була порушена молитва. І його допомога нас ніколи не залишила».

За матеріалами офіційного сайту Ніжинської єпархії

Просмотров: 573