ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. У День захисту дітей в Горлівці відбулися панахида за загиблими дітьми та дитячий марш миру

1 червня, у День захисту дітей, відбулася панахида за дітьми, які загинули під час військового конфлікту на Донбасі. За богослужінням, що звершили клірики Богоявленського кафедрального собору, співав дитячий хор недільної школи «Росток». Спільна молитва за душі спочилих зібрала сотні горлівчан. 

Після закінчення богослужіння настоятель собору протоієрей Олександр Пеканов звернувся до горлівчан із словами настанови: «Сьогодні, в продовження свята Святої Трійці, ми здійснюємо молитву за упокій всіх тих блаженних, непорочних немовлят і отроків, які невинно постраждали в наш мирний час. Убієнним немовлятам – Царство Небесне».

Всього за період з липня 2014 по травень 2015 в Горлівці загинуло 15 дітей, найменшим з них було всього 10 і 11 місяців. В пам’ять про загиблих учні шкіл міста випустили в небо 15 білих повітряних куль.

Після панахиди головною вулицею Горлівки пройшов дитячий марш миру, в якому взяли участь дитячі творчі та спортивні колективи міста, вихованці міського Будинку дитячої та юнацької творчості та Центру туризму, представники дитячих громадських організацій та учні загальноосвітніх шкіл.

Нагадаємо, що у цей день з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія у всіх храмах Української Православної Церкви поминають дітей, які загинули на Донбасі.

За матеріалами офіційного сайту Горлівської єпархії УПЦ

Просмотров: 1096