ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ. В єпархіях УПЦ молилися за дітей, які постраждали від збройного конфлікту на Сході

1 червня, у День Святого Духа та День захисту дітей, Українська Православна Церква особливу увагу приділила дітям, які постраждали від збройного конфлікту, який вже більше року триває на Сході України.

У Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрівся з дітьми, чиї батьки загинули в зоні АТО. Для гостей був накритий солодкий стіл; Його Блаженство благословив усіх, виступив із привітальним словом і передав юним учасникам зустрічі подарунки. «Тут зараз знаходяться діти, які вже заплатили непомірну ціну, ті, у кого батьки загинули на війні на донбаській землі. Ми повинні постійно пам’ятати про це», – сказав Предстоятель.

"Нехай на їхніх обличчях ніколи не буде сліз, окрім сліз радості"
“Нехай на їхніх обличчях ніколи не буде сліз, окрім сліз радості”

Цього дня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в усіх храмах Української Православної Церкви були піднені молитви за упокій душ всіх дітей, що загинули у зоні збройного конфлікту на Сході України.

Блаженніший Владика звершив богослужіння в храмі Святої Трійці Деснянського благочиння столиці, під час якого була піднесена сугуба молитва за мир в Україні, а також єктенія за упокій всіх дітей, котрі загинули у зоні збройного конфлікту на Сході України.

Маленькі парафіяни Троїцького храму зустрічають Блаженнішого владику

КИЇВ. Єпископ Васильківський Миколай звершив літію в храмі святителя Миколая Чудотворця, на території київської 17-ї лікарні. Владика закликав присутніх дітей молитися за нашу державу, за своїх батьків і за себе; пам’ятати, що Господь їх ніколи не залишить і завжди захистить Своєю силою. Загиблих на Донбасі дітей вшанували хвилиною мовчання, після чого у небо були випущені повітряні кульки на знак того, що душі безневинно загибих знайшли вічне упокоєння в Царстві Небесному.

За матеріалами офіційного сайту храму свт. Миколая Чудотворця

Богослужіння супроводжувалося співом дитячого хору «Радість» під керівництвом Наталі Милєшкіної зі столичного храму на честь безсрібників Косми і Даміана
Богослужіння супроводжувалося співом дитячого хору «Радість» під керівництвом Наталі Милєшкіної зі столичного храму на честь безсрібників Косми і Даміана

ГОРЛІВКА. Клірики Богоявленського кафедрального собору звершили панахиду за дітьми, які загинули під час військового конфлікту на Донбасі в центрі міста. Спільна молитва за душі спочилих зібрала сотні горлівчан. Після закінчення богослужіння настоятель собору протоієрей Олександр Пеканов звернувся до присутніх із словами настанови: «Сьогодні, в продовження свята Святої Трійці, ми здійснюємо молитву за упокій всіх тих блаженних, непорочних немовлят і отроків, які невинно постраждали в наш мирний час. Убієнним немовлятам – Царство Небесне».

За матеріалами офіційного сайту Горлівської єпархії

За богослужінням співав дитячий хор недільної школи «Росток»

СУМИ. Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій очолив соборну служіння Божественної літургії в храмі Святих новомучеників і сповідників Слобожанських м. Суми, за якої були піднесені молитви за упокій дітей.
За матеріалами офіційного сайту Сумської єпархії

Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогії поминає загиблих дітей
Архієпископ Сумський і Охтирський Євлогії поминає загиблих дітей

ДЖАНКОЙ. Єпископ Джанкойський і Роздольненський Аліпій звершив Божественну літургію в Покровському кафедральному соборі м. Джанкой, за якою були піднесені молитви за упокій всіх дітей, загиблих у зоні збройного конфлікту на Сході України.

За матеріалами офіційного сайту Джанкойської єпархії

Молитва за спочилими дітьми в Джанкойському кафедральному соборі
Молитва за спочилими дітьми в Джанкойському кафедральному соборі

ЛУГАНСЬК. Митрополит Луганський і Алчевський Митрофан звершив Божественну літургію в храмі святого великомученика Димитрія Солунського в м. Луганську. За богослужінням духовенство та віруючі піднесли сугубі молитви за спочилими.

За матеріалами офіційного сайту Луганської єпархії

Правславні на Луганщині молилися за спочилими
Правславні на Луганщині молилися за спочилими

СЄВЕРОДОНЕЦЬК. Єпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому храмі с. Новорозсош Новопсковського району, під час якої молитовно пом’янули дітей, які загинули під час збройного конфлікту на Сході.

За матеріалами офіційного сайту Сєверодонецької єпархії

У Сєверодонецькій єпархії молитовно пом'янули дітей, які загинули під час збройного конфлікту
У Сєверодонецькій єпархії молитовно пом’янули дітей, які загинули під час збройного конфлікту

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Молитву за дітей митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній звершив у Свято–Георгіївському храмі міста Хмельницького, де Його Високопреосвященство очолив Божественну літургію.

За матеріалами офіційного сайту Хмельницької єпархії

За спочилими на Сході молилися у Хмельницьку
За спочилими на Сході молилися у Хмельницьку

Просмотров: 1257