РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. УМВС поскаржилося в прокуратуру на голову сільради щодо утисків громади УПЦ

Олександр Зайчук

Голова Громадської ради при УМВС в Рівненській області Олександр Зайчук висловив занепокоєння з приводу ситуації, яка склалася в регіоні навколо Української Православної Церкви, повідомляє офіційний сайт Рівненської єпархії УПЦ.

«Для мене є неприйнятним на сьогоднішній день той факт, що чоловіки спортивної статури їдуть у села, де є міжцерковні конфлікти, і силоміць здійснюють тиск на громаду», – озвучив свою позицію Олександр Зайчук щодо ситуації з захопленням храмів УПЦ на Рівненщині.

Окрім того, він повідомив, що до нього звернулись представники УПЦ із проханням виїхати у село Рясники, Гощанського району для того, аби пересвідчитись, що голова сільської ради разом із секретарем порушують закон і не дотримуються своїх посадових інструкцій. Громаді УПЦ вкотре відмовили у видачі необхідних для статутної діяльності довідок.

«Голова Рясницької сільської ради, попри чітко визначені посадові інструкції, займає сторону своїх емоцій, а не закону. Це не допустимо», – заявляє правоохоронець. Відтак, голова Громадської ради при УМВС зініціював звернення до Гощанської районної прокуратури, аби відповідний орган дав оцінку роботі голови та секретаря Рясницької сільської ради.

Просмотров: 1158