Церква надає матеріальну та духовну допомогу мирним жителям Донбасу, українським військовим та переселенцям (ФОТО, ВІДЕО)

Рівненські священики Української Православної Церкви доставили гуманітарний вантаж на Схід країни.

Триватиме поїздка майже тиждень. За цей час священики відслужать літургію і водосвятний молебень для бійців в зоні бойових дій, також причастять усіх бажаючих.
Триватиме поїздка тиждень. Супроводжують гуманітарний вантаж священики УПЦ та військові

Близько ста тисяч гривень і чотири вантажівки з продуктами пожертвували парафіяни Рівненської єпархії  Української Православної Церкви для жителів Донбасу і військових танкового батальйону частини В 1252. 16 червня зібрану допомогу відправили у зону військового конфлікту.

«Ми – християни, а там страждають люди. Наша Церква завжди приходить на допомогу бідним, немічним і нужденним. І ця допомога тільки невелика частина того, що сьогодні ми можемо зробити для людей, що потрапили у важкі життєві обставини », – коментує поїздку о. Віктор Земляний, керівник відділу з врегулювання міжконфесійних конфліктів Рівненського єпархіального управління УПЦ.

Близько ста тисяч гривень і чотири вантажівки з продуктами пожертвували парафіяни Рівненської єпархії  Української Православної Церкви для жителів Донбасу і військових
Чотири вантажівки з продуктами пожертвували парафіяни Рівненської єпархії

Триватиме поїздка тиждень. За цей час священики відслужать літургію і водосвятний молебень для бійців в зоні бойових дій, також причастять усіх бажаючих. Частину гуманітарної та фінансової допомоги благодійники передали в один з дитячих будинків в Донецькій області, також планують заїхати в Святогірську Лавру.

Дивіться відеосюжет Донецького телеканалу «Орбіта» про те, як священиків із Західної України зустрічають в Краматорську. ВІДЕО>

Представники медичних установ Луганська отримали приладдя та інших супутні товари для надання первинної допомоги від митрополита Митрофана
Митрополит Митрофан передав представникам медичних установ Луганська приладдя та інших супутні товари для надання первинної допомоги

Приймають гуманітарну допомогу і в Луганську. 16 червня представники медичних установ міста отримали приладдя та інших супутні товари для надання первинної допомоги. Передав життєво необхідні речі, які зібрали та привезли парафіяни православного приходу на честь Пресвятої Трійці Корсунської єпархії в Парижі, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан.

У столиці триває проект Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань «Добрий киянин». Голова відділу протоієрей Владислав Діханов інформує, що на сьогодні в програмі понад 40 сімей переселенців, якими опікується Церква. «Є додаткова потреба у волонтерах, – зокрема зазначає священик. – Обов’язки куратора підопічної сім’ї: з’ясування потреб сімей, соціальний супровід. Матеріальна підтримка здійснюється Центром Гуманітарної Допомоги УПЦ».

Про те як функціонує проект дивіться ВІДЕО>

Священики УПЦ відвідали військовослужбовців, які проходять службу на території Каланчацького району Херсонської області
Священики УПЦ відвідали військовослужбовців, які проходять службу на території Каланчацького району Херсонської області

З благословення Архієпископа Херсонського і Таврійського Іоанна, 14 червня благочинний Каланчацького округу протоієрей Михайло Кулина разом із священиками відвідали військовослужбовців, які проходять службу на території Каланчацького району Херсонської області. Священнослужителі помолилися та поспілкувалися з військовими, передали продукти та речі, зібрані парафіянами благочиння.

На Житомирщині протоієрей Роман Натальчук, відповідальний у благочинні за зв’язки з армією, провів із військовослужбовцями 26-ої Бердичівської артилерійської бригади бесіду з профілактики суїцидальної поведінки. Такі розмови з метою запобігання суїциду відбуваються щороку. «Завданнями духовної опіки військових вбачають у зміцненні віри військовослужбовців, навчанні любові до Бога і ближніх, вихованні патріотизму та поваги до загальнолюдських цінностей, розвитку стійких моральних якостей, формуванні прагнення до дисципліни і відповідальності», – зазначають у єпархії.

Просмотров: 1170