СУМИ. В Сумському духовному училищі відбувся XV випуск богословської школи

18 червня в Сумському пастирсько-богословському духовному училищі пройшли урочистості з нагоди XV випуску богословської школи.

Перед початком урочистого засідання було звершено Божественну літургію в Пантелеймонівському храмі, яку очолив ректор училища архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів і студентів у священному сані.

Далі в актовій залі духовного закладу відбувся випускний акт. Виконуючий обов’язки проректора протоієрей Володимир Равлюк відкрив збори, секретар педагогічної ради Трохимчук А.С. виступив з доповіддю про життя училища в 2014 – 2015 навчальному році.

Із заключним напутнім словом до присутніх звернувся ректор архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій. Його Високопреосвященство нагадав випускникам про важкий, відповідальний, жертовний і разом з тим, благий і рятівний шлях священика, та закликав усіх бути гідними свого покликання.

Цього року випускниками пастирсько-богословського відділення стали 21 чоловік, із них 10 у священному сані.

На закінчення зборів пройшла традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи про закінчення училища та направлення Навчального комітету Української Православної Церкви на церковно-парафіяльні послухи.

За матеріалами офіційного сайту Сумської єпархії

Просмотров: 1019