Соціально-гуманітраний відділ УПЦ готує програму по професійній перепідготовці воїнів-інвалідів АТО

В Українській Православній Церкві планується організувати набір волонтерів для професійної підготовки чи перепідготовки воїнів-інвалідів АТО.

Протоієрей Владислав Діханов
Протоієрей Владислав Діханов

Про це розповів голова Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Для воїнів-інвалідів існує багато різних видів праці, які можна виконувати сидячи, навіть не виходячи з дому. Це можуть бути комп’ютерні спеціальності. Інваліди за слухом або зором можуть займатися, наприклад, роботою, пов’язаною з рукоділлям. Певні напрацювання у нас вже є, і ми сподіваємося на допомогу волонтерів», – каже отець Владислав. За його словами, підбирати професію людині будуть в залежності від фізичних можливостей, обумовлених інвалідністю.

«Але організовувати таку професійну підготовку чи перепідготовку інвалідів АТО ми зможемо тільки після того, як вони пройдуть психологічну реабілітацію», – зазначив голова Відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань.

Нагадаємо, що 1 квітня цього року на засіданні Священного Синоду УПЦ (Журнал №3) єпархіальним архієреям було рекомендовано утворити у ввірених їм єпархіях центри духовної підтримки та реабілітації учасників бойових дій на Сході України.

За повідомленням Центру інформації УПЦ

Просмотров: 310